Stress door levensloopproblematiek   

Werkgerelateerd?

Mensen kunnen stress hebben op het werk, maar er kan ook een combinatie zijn tussen werkgerelateerde stress en stress in de privésituatie. Vroeger, toen vrouwen nog achter het aanrecht stonden, was die privésituatie haar domein en hoefde de werkgever daar niks mee.

Tegenwoordig is het anders: kinderen worden ziek en moeten plotseling worden opgehaald van school of dagverblijf. Of de vaste oppas valt uit.

Problemen met ouders en/of kinderen?

Of eigen ouders zijn ziekelijk, moeten vaak naar ziekenhuizen en van de enige dochter wordt verwacht dat zij telkens mee ziekenhuis in/ziekenhuis uit gaat. Afspraken bij oogartsen, bij klinieken, maar ook het regelen van thuiszorg, het is een drukte van belang. Uiteindelijk overlijden de ouders misschien, dan moet het huis worden leeggemaakt.Of je hebt een puberzoon die regelmatig met de politie in aanraking komt.

Woman Looking at a Man Sitting Beside Her — Image by © Royalty-Free/Corbis

Relatieproblemen of scheidingen?

Of je hebt relatieproblemen, overweegt een scheiding. Dit zijn allemaal dingen die op je pad kunnen komen als werknemer waardoor het allemaal moeilijk wordt.

Zijn dat redenen om ziek te worden en niet te kunnen werken?

Uiteindelijk kan dat gebeuren, maar het is beter om dit te voorkomen. Als je nl. ziek wordt ga je thuis zitten piekeren, je dag/nachtritme kan gemakkelijk uit balans raken en voor je het weet zit je nog verder in de ellende. Maar er is wel een reden om hulp te vragen, want bij snelle en adequate hulp kan meer schade voorkomen worden. Schade zoals ziek worden, uitvallen op het werk, burnout raken etc.

Wat dan wel?

Soms is het gewoon eens prettig om je problemen te vertellen aan iemand die er verstand van heeft. Bv. de vrouw die dacht dat zij de afspraken in het echtscheidingsconvenant soepel moest hanteren om haar ex-man tevreden te houden. Door één gesprek met mij kreeg ze veel betere inzichten, waardoor het probleem van haar ex-man niet langer háár probleem werd. Soms (bv. bij relatieproblemen of opvoedingszaken), kan snelle hulp wenselijk en nodig zijn.

Snelle hulp

Er zijn zoveel manieren waarop ik door slechts (in een vroeg stadium) één gesprek te hebben met iemand kan bereiken dat hij (of zij) niet overspannen raakt, want verzuim is vaak helemaal niet nodig. Maar als je te lang wacht, worden de problemen alleen maar groter.

Wil je eens sparren over jouw situatie?
Dat kan ook telefonisch, via skype (in combinatie met een mailtje waarin je je vraag beschrijft). In 200-300 woorden beschrijf je je dilemma, vraag of probleem, zodat ik snel even kan lezen waar het over gaat. Ik vraag hierbij wel om vóóraf te voldoen (€ 65,00). Mail mij snel : info@interpunctie.nl of bel 0413-310795.

Voor face-to-face afspraken (die altijd vollediger en beter zijn en nooit relatietherapie kunnen vervangen): zie voorwaarden en tarieven