Verwijzers

Voor verwijzers in de hulpverlening zie hieronder      Voor verwijzers uit het bedrijfsleven 

prevenzorg_thumb     Voor huisartsen en overige hulpverleners       

Speciaal voor u heb ik een verkorte pagina, met alle voor u noodzakelijke informatie. Mensen kunnen altijd snel terecht. Ik ben graag kort en bondig. Mensen hebben geen verwijzing van de huisarts nodig, maar ik vraag de patiënt altijd toestemming om de huisarts in kennis te stellen. Die toestemming krijg ik niet altijd.

Ik ben geen psycholoog maar wel maatschappelijk werkende met een VO-relatie- en gezinstherapie en STIEFPLAN-COACH (gecertificeerd hulpverlener gespecialiseerd in nieuw samengestelde gezinnen). Daarnaast heb ik een opleiding tot mediator gevolgd, maar hou ik de bijscholing daarvan niet bij. Ik bemiddel vooral bij familie- en gezinsconflicten.

    ja   nee    extra uitleg
Opleiding maatsch.werker + VO relatie- en gezinstherapie    √ 
Cliënten en patiënten krijgen zorg vergoed door zorgverzekeraar     √Bij meeste aanvullende verzekeringen geheel of gedeeltelijke vergoeding, anders is coulancetarief mogelijk.
Samenwerking met huisarts  en andere hulpverleners    √Toestemming cliënt nodig
Hulpverlening aan volwassenen    √
Hulpverlening aan kinderen     X  Zelden, meestal in context van het gezin
BIG-registratie    X 
Consultatie aan huisarts (of andere hulpverlener)zoals u waarschijnlijk weet mag een huisarts een maatschappelijk werker consulteren    √Zelfde tarief als cliënten*

*buiten Veghel vergoeding reiskosten, tenzij er aaneensluitend 3 uur of meer wordt afgenomen.

Hoewel hoogst zelden een probleem, is het goed dat u zich realiseert dat de hulpverlening voor patiënten/cliënten problemen op kan leveren indien zij financiële problemen hebben. Mensen in de bijstand of met grote schulden kunnen beter via de reguliere hulpverlening worden geholpen, aangezien dit meestal geen eigen bijdrage kost. Het gebeurt wel dat ik soms met de hand over het hart strijk, maar het is natuurlijk ook voor mij een kostwinning.

Mijn tarieven zijn per consult van  ¾ uur € 70,00 en per consult van 1 uur € 85,00. Bij consulten in de avonduren (vanaf 18.00 uur) bereken ik een toeslag van € 15,00 per keer. Er  is indien men niet kan betalen wel een mogelijkheid tot een coulancetarief.

Ernstige psychiatrische problematiek is uitgesloten. Ik werk voornamelijk vanuit gedragstherapeutische principes en doe veel aan psycho-educatie.

Ik werk bij voorkeur met volwassenen maar rondom opvoedingsproblematiek (opvoedingsondersteuning, gezinsproblematiek, rondom samengestelde gezinnen) betrek ik (alleen indien echt nodig) de kinderen erbij.

Problemen waar ik hulp bij bied:

  • Nieuw samengestelde gezinnen (mijn specialisatie)
  • Relatietherapie
  • Gezinstherapie
  • Individuele problematiek
  • Opvoedingsondersteuning
  • Cursussen assertiviteit (deze wordt niet vergoed door zorgverzekeraars).

Als u gewoon eens wilt kennismaken laat dit dan weten, dan kom ik graag bij u langs. U bent natuurlijk ook van harte welkom bij Interpunctie.