Gezin/opvoeding

Happy family in the park

Rondom gezin en opvoeding is van alles te vertellen. Gelukkig hebben de meeste mensen geen grote problemen op dat gebied. Maar soms zijn er dingen waar je alsmaar geen vat op krijgt. Wonderen kan ik niet verrichten maar soms kan een andere, nuchtere kijk door een derde, die uitgebreid met jullie praat hier een goed licht op laten schijnen, waardoor de situatie ten goede verandert.

Grote problemen met een kind

Wanneer zich grote problemen voordoen kan een eerste stap worden gedaan waarbij een evt. doorverwijzing naar de geijkte instanties wenselijk is. Maar sommige grote problemen zijn ook middels enkele gesprekken hanteerbaar te maken.

Grote kinderen, geen opvoeding meer nodig

Wanneer uw kinderen al uit huis zijn kunnen er soms toch conflicten zijn. Als het over erfenissen gaat dient natuurlijk iemand op juridisch/financieel gebied te helpen. Maar gaat het om puur menselijke dingen dan kan ik hierin een rol spelen.

Conflicten met broers/zussen

Jammer als er conflicten zijn tussen broers en zussen. Bij ernstige en langdurige conflicten zou je er ook voor kunnen kiezen om uit te zoeken hoe je met de situatie kan omgaan (zonder het conflict op te lossen). Soms lukt dat oplossen nl. niet. Hierbij kan ik ook helpen.

Opvoeding

We hebben allemaal een verschillende opvoeding gehad. Met ieders sterke en minder sterke kanten. En we denken dat de eigen manier de beste is. En soms hebben we hier meningsverschillen over. Dat is normaal, maar kan heel vervelend zijn. Hoe ga je hiermee om? Vragen hierover: maak dan een afspraak. Vaak is dit in één gesprek te verhelpen.

Meer lezen over opvoeding klik hier

Daarnaast bied ik opvoedingsondersteuning.

Opvoeding in scheidingssituaties en Samengestelde Gezinnen

Zie ook mijn andere site over Samengestelde Gezinnen