Home » Cursus/stress

Cursus/stress

          

 

Vaak heeft stress te maken met onvoldoende assertiviteit of onvoldoende communicatieve vaardigheden. Daarom is een belangrijk aandeel bij de aanpak van stressklachten het ontwikkelen van assertieve en communicatieve vaardigheden. Als iemand nog ernstige burnout-klachten heeft, is een cursus meestal  NIET datgene waar je mee moet beginnen. Men kan er immers niks meer bij hebben…..

Men moet wel leren op tijd “stop” te zeggen, maar nu is niet het beste moment. Als men wat is opgeknapt, men zich weer kan concentreren en weer enige veerkracht krijgt, kan een cursus assertiviteit wel helpen en dan vooral om te voorkomen dat men in de toekomst opnieuw problemen krijgt.

Cursus assertiviteit (voor iedereen)

Voor iedereen die zich gewoon weer wat sterker in het leven wil voelen, wat meer grip op zijn leven wil krijgen is de “gewone” cursus assertiviteit prima. Het gaat dan om algemene assertiviteit (nee leren zeggen, grenzen leren aangeven, ik-boodschappen geven, beter leren luisteren, beter met feedback omgaan), waarbij men over het geheel genomen beter in staat is om zich weerbaar op te stellen. Dit heeft ook effect op situaties op het werk. Je kunt ook op de hoogte gehouden worden van alles rondom assertiviteit.

inschrijvingslink nieuwsbrief assertiviteit

Je krijgt dan enkele keren per jaar tips en wordt op de hoogte gehouden van allerlei ontwikkelingen op dit gebied.

inhoud van de cursus

voor wie

naar de assertieve rechten 

 

voetstappen     Alle grote dingen beginnen met het zetten van de eerste stap.

 

Veghel, Uden, Oss, Helmond, Eindhoven, ‘s-Hertogenbosch, Den Bosch, Geldrop, Boxmeer, Laarbeek, Landerd, Bernheze, Maasdonk