Privéproblemen werknemer

Voorkom uitval als uw werknemer privé-problemen heeft….

In de huidige economie, waarin het moeilijk is om aan goed personeel te komen  zijn goede arbeidsvoorwaarden essentieel: een positieve werksfeer en collegialiteit bevorderen,  doorgroeimogelijkheden, goede salariëring, preventie van burn-out-klachten, mogelijkheden om te sporten en ga zo maar door. Tenslotte is het belangrijk dat uw werknemer (m/v) goed in zijn vel zit.

En dan komt uw werknemer mogelijk thuis in een relatie die ernstig bekoeld is, een echtscheiding is op handen, met de kinderen gaat het niet goed en uw werknemer slaapt slecht. Aan dat alles kunt u weinig veranderen….. Of toch wel??

Wat is nodig?

Snelle hulp: binnen een week een eerste gesprek. Het is wenselijk in een vroeg stadium hulp te bieden bij (relatie-)problemen. Als een scheiding kan worden afgewend is dat mooi, maar ook “goed scheiden” behoort tot de mogelijkheden. Maar dan moeten mensen wel hulp vragen. En wees eerlijk, wat zou u zelf doen bij evt. relatieproblemen? U wacht tot het niet langer kan, en volledig uitgeput begint u aan relatietherapie. Echter zonder enige veerkracht wordt dat een uitputtingsslag, met (dán nog) weinig kans op succes. Men moet dus éérder bij de relatietherapeut terecht komen.

Als u een goede relatietherapeut kent die u vertrouwt, zult u eerder bij hem/haar aankloppen.  Zo gaat dat ook met uw werknemer.

Hoe kunt u daarbij helpen?

In anderhalf tot twee uur ontvangt uw personeel een soort “bijscholing” om problemen eerder te signaleren. Daarnaast krijgt men tips om kleine dingen zélf op te lossen. Mensen hoeven dan niet bij iemand aan te kaarten dat ze problemen hebben. Iedereen woont de bijeenkomst bij en steekt er wat van op.

Een van de voordelen is dat de mensen nu zien dat er geen vreemde dingen gebeuren in relatietherapie, dat de therapeut ook een gewoon mens is, die zelf ook niet zonder problemen door het leven gaat. Dat maakt de drempel bij echte problemen een stuk lager.

Het is niet persé noodzakelijk maar u zou kunnen overwegen om (een deel van) de kosten te vergoeden. Maar zelfs als u dat niet doet is de kans groter dat uw medewerker eerder hulp zal vragen (zonder dat het bij u bekend wordt).

Andere voordelen

Voor u: uw werknemer krijgt hulp in een vroeger stadium, waardoor de problemen minder uit de hand lopen en mogelijk zelfs snel kunnen worden verholpen. U heeft minder uitval.

Voor uw werknemer: minder problemen, snellere oplossingen. Uw werknemer zal sneller om hulp vragen, ook zonder dat u daarvan op de hoogte bent.

Voor de maatschappij: u draagt bij aan een betere toekomst: minder problematische scheidingen, gezondere kinderen.

Wat is Interpunctie? / Wie is Nellie Timmermans?

Sinds 1999 is in Veghel Nellie Timmermans van Interpunctie bekend vanwege het bieden van SNELLE hulp bij relatieproblemen, scheidingen en allerlei andere dingen die daarmee te maken hebben. Problemen met kinderen, omgangsregelingen, het risico van ouderverstoting bij problematische scheidingen, noem maar op. Nellie is relatie- en gezinstherapeut, conflictbemiddelaar, maatschappelijk werker en gespecialiseerd in “Samengestelde Gezinnen” als gecertificeerd Stiefplan Coach.

meer info: mail naar info@interpunctie.nl met vermelding van uw naam, bedrijfsnaam en telefoonnummer en u ontvangt alle informatie. Bellen mag ook natuurlijk: 0413-310795.