Na de scheiding

kindje met vdr  De scheiding is een einde van de partnerrelatie, maar als er kinderen zijn blijft de ouderrelatie bestaan.

Blijf respectvol met en over elkaar omgaan. Behandel de andere ouder zoals u zelf behandeld wilt worden. (Download hier de tips)

De scheiding is tevens een nieuw begin: u krijgt weer een nieuw leven. Voorlopig misschien met veel onrust, zorgen en problemen, maar geleidelijk zijn er ook weer nieuwe mogelijkheden.

Mogelijk leert u snel weer een nieuwe mogelijke partner kennen. Dat is mooi, maar doe het rustig aan als u kinderen heeft. Op de 1e plaats heeft u een forse tik gehad, waarvan u niet zo maar hersteld bent, op de 2e plaats ben je ook erg ontvankelijk voor iemand die jou begrijpt. Dat kan snel tot verwarring leiden (elkaar begrijpen is niet hetzelfde als liefde). Bovendien moeten ook de kinderen wennen aan de nieuwe situatie, een nieuwe partner geeft opnieuw onrust (hoe leuk het ook kan zijn).

Als u uw nieuwe partner al wat langer kent, en u echt serieus bent, kunt u deze natuurlijk voorstellen aan uw kinderen. Verwacht niet dat het automatisch goed zal gaan. En als het wel goed gaat, ga er niet van uit dat dit zo blijft. Uw nieuwe partner zal uw relatie met uw kinderen beïnvloeden, en uw kinderen zullen ook uw relatie met uw nieuwe partner beïnvloeden.

Interpunctie is gespecialiseerd in de relaties die na een scheiding ontstaan. Wees daarom verstandig: ga voordat u opnieuw gaat samenwonen eens naar een Stiefplan Coach. U voorkomt een heleboel ellende.

Besef dat bij nieuw samengestelde gezinnen er nog veel meer scheidingen zijn dan in 1e huwelijken. Schrik niet, maar 60-70% van deze relaties loopt uiteindelijk stuk. Daarom biedt Interpunctie gespecialiseerde hulp aan deze samengestelde (stief-)gezinnen.  Veghel, Uden, Oss, Helmond, Eindhoven, ‘s-Hertogenbosch, Boxtel, Schijndel, Boxmeer, Cuijk, Grave, Geldrop, Wijchen, Rosmalen, Berlicum, Bernheze, Laarbeek, Landerd, Den Dungen

Meer lezen?

Woman Giving Mouth to Mouth to a Young Boy