Home » Algemene berichten » Bijeenkomst: verder na breuk met je kind

Bijeenkomst: verder na breuk met je kind

Regelmatig word ik geconfronteerd met ouders die hun kinderen niet meer zien. Telkens weer een groot drama. Dit kan te maken hebben met PAS/ouderverstoting of oudervervreemding (zie figuur met rode pijltjes). Als ik daarover een column schrijf wordt ik bijna telkens door verschillende ouders benaderd of ik de oplossing weet. En telkens moet ik dan zeggen: dat ligt aan zoveel dingen.   Soms kun je er nog wat aan doen, maar degenen die mij wanhopig bellen hebben vaak alles gedaan, en eigenlijk is het enige wat ik zou kunnen zeggen: stop het gevecht, laat los. Er zijn ook mensen die hun kind kwijt raken doordat een wat ouder kind hierover een besluit genomen heeft. Hoewel de redenen heel anders zijn is het verdriet er meestal niet minder om. Ook deze mensen zijn gebaat bij het loslaten van het gevecht.

Daarom heb ik besloten om in het najaar een middag te organiseren voor dit soort gevallen. Aangezien mijn praktijkruimte niet zo groot is kunnen er maximaal 16 mensen deelnemen. Dus als u er echt bij wilt zijn kunt u zich het best inschrijven voor het nieuws hierover. Ik denk aan een toegangsprijs van tussen € 15,00 en  € 25,00 per persoon en waarschijnlijk wil ik dit doen op een woensdag- of donderdagmiddag. Deze middag zal niet uw traumatische verhaal centraal staan (mogelijk wel ter illustratie) maar om uw handvatten te bieden hoe je verder een bevredigend leven kunt leiden.

Mocht u liever de themabijeenkomst over Loslaten (een algemeen thema) bijwonen op 14 juni, dat kan ook.

Ik heb hieronder nog wat columns die ik al eerder plaatste in het verleden over dit soort thema’s:

(Let op: de 1e column heeft 2 bladzijden, onderaan het verhaaltje op pijltje linksonder de column klikken om verder te lezen)

Als je kind geen contact wil…
Je leeft met een litteken
Mijn moeder sprak negatief

 

Als u overweegt naar de bijeenkomst in het najaar te komen, kunt u het beste hier inschrijven, dan wordt u automatisch op de hoogte gesteld.

Komt u liever eerst naar de themabijeenkomst op 14 juni laat dat dan even weten via info@interpunctie.nl (met vermelding middag/avond).

 

 

Comments are closed.